Arbeidsongeschikt of werkloos! Wat nu?


  • 13 september 2017
Arbeidsongeschikt of werkloos! Wat nu?

Het kan iedereen overkomen en zorgt voor grote financiële gevolgen. Een situatie waarbij iemand arbeidsongeschikt of werkloos raakt. Wat kan er geregeld worden om dit soort situaties op te vangen en wat is er al geregeld op dit gebied? Misschien heeft u voldoende vermogen om dit risico op te vangen. Misschien kan uw partner meer gaan werken. Misschien kunt u besparen op uitgaven. Hoe dan ook, het is belangrijk hierbij stil te staan.

Bij volledige arbeidsongeschiktheid en bij werkloosheid heeft u volgens de wet recht op 70-75% van uw laatstverdiende loon (met een vastgesteld maximum). Bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid wordt de uitkering echter een stuk lager!

Veel werknemers hebben via de werkgever een arbeidsongeschiktheidsverzekering lopen. Afhankelijk van de voorwaarden van deze verzekering is het wel of niet raadzaam een woonlastenverzekering af te sluiten.

woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering zorgt ervoor dat de hypotheeklasten ook in geval van arbeidsongeschiktheid nog steeds op te hoesten zijn. Ook werkloosheid kan bij de meeste verzekeraars worden meeverzekerd. Deze verzekering wordt ook wel ‘betalingsbeschermer’ genoemd en kan worden afgesloten bij het aangaan van een hypotheek. Laat u goed informeren. Is het in uw geval wenselijk en verstandig een woonlastenverzekering af te sluiten? En welke voorwaarden zijn dan van belang? Wij maken voor u de vergelijking in het ruime aanbod van de verzekeraars zodat u zorgeloos kunt slapen, ook wanneer u langdurig ziek of ontslagen zou worden. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.