Nederlanders sparen, maar te weinig


  • 13 augustus 2018
Nederlanders sparen, maar te weinig

De Nederlander heeft geld, maar voornamelijk in stenen en pensioenen! Dit is gebleken uit recent onderzoek. Een appeltje voor de dorst is belangrijk vindt 86% van alle Nederlanders. Toch is de financiële buffer bij velen tekort. Op het moment dat er een inkomen wegvalt ontstaat er al snel een groot probleem. Hoe kan dit worden voorkomen?

 

Profiteer van de lage rentestand

De hypotheeklast is voor de meeste mensen de hoogste maandelijkse uitgave. Bij financiële meevallers wordt dan ook vaak overwogen extra af te lossen op de hypotheek. De rente op spaargeld is immers bijna nihil. Toch is het niet altijd verstandig dit te doen. Voor wie nog een hogere rente betaalt, kan het slim zijn de hypotheek over te sluiten. Op die manier bereik je een lastenverlaging zonder af te lossen. Zo hou je eigen geld beschikbaar als buffer.

Verbouwing of andere plannen?

Heb je verbouwingsplannen of sta je voor een andere grote uitgave? Ook dan kan de hypotheek uitkomst bieden. Juist door de lage rentestand is de financiering van een dergelijke uitgave heel voordelig. Maar hoe dan je geld vervolgens laten renderen of een buffer opbouwen als je die nog niet hebt? Er zijn meerdere mogelijkheden. Wij geven je vrijblijvend advies. Zorg dat je een appeltje voor de dorst hebt en kom niet voor vervelende verrassingen te staan! Bel ons nu voor een afspraak.

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.