Overlijdensrisicoverzekering, wat speelt er?


  • 18 oktober 2018
Overlijdensrisicoverzekering, wat speelt er?

Elk mens komt op enig moment te overlijden. We weten dat met het stijgen van de leeftijd de kans op overlijden toeneemt. Soms overlijdt iemand al op jonge leeftijd. Zo'n onverwacht overlijden kan grote financiële consequenties hebben. 

Het risico om op jongere leeftijd te overlijden is niet groot, maar het kan iedereen wel overkomen. Juist omdat dit risico beperkt is, kan tegen een lage premie een verzekering worden afgesloten die een groot kapitaal uitkeert wanneer dit overlijden toch plaatsvindt. 

Premies zijn sterk gedaald 

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen hebben in de afgelopen jaren de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk verlaagd. Dit heeft verschillende oorzaken:

1. De kans op voortijdig overlijden is in Nederland aanmerkelijk kleiner geworden. Onder meer door de ontwikkelingen op medisch gebied.
2. De digitalisering heeft de kosten sterk verlaagd.
3. De hevige concurrentie op de Nederlandse verzekeringsmarkt leidt ertoe dat verzekeringsmaatschappijen marktaandeel proberen te winnen door heel scherpe premies aan te bieden.

Beëindigen en opnieuw sluiten kán voordelig zijn
Indien je nu een overlijdensrisicoverzekering hebt, kan het voordelig zijn deze verzekering te beëindigen en een nieuwe verzekering af te sluiten. Wij raden je wel aan dit niet zonder advies te doen. Het is bovendien verstandig om goed te onderzoeken wat op dit moment voor jou een goed verzekerd bedrag is. Het bedrag dat een aantal jaren geleden is gekozen, kan te hoog of te laag zijn voor de situatie waarin je nu verkeert. Wil je weten of je kunt besparen? Bel of mail ons, we zoeken het graag voor je uit!

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.