Einde rentevast periode

Heb je een hypotheek en loopt de rentevast periode binnenkort af? Dan loont het zeker om een afspraak te maken met de adviseur van HYPOTHEEKHOUSE


Klik hier om globaal zelf te berekenen
 en doe de hypotheek-rente-check  of er voordeel valt te behalen.
 

Als huizenbezitter met een hypothecaire lening krijg je om de zoveel tijd noodgedwongen te maken met een herziening van de hypotheekrente. Vaak wordt deze rente voor 5 of 10 jaar vastgezet en word je door de geldverstrekker op de hoogte gebracht. Als het einde van deze periode in zicht is, volgen al snel de vragen zoals; 

  • Welke rente krijg ik aangeboden?
  • Voor hoe lang moet ik de rente weer vastzetten?
  • Wat zijn de gevolgen voor mijn woonlasten?
  • Ben ik nog tevreden met mijn hypotheekvorm?
  • Moet ik ook andere aanbieders vragen een voorstel te doen?


Nieuw rentevoorstel
Dit zijn vragen waar je op het moment van renteherziening een antwoord op moet zien te krijgen. Aan het einde van de rentevast periode krijg je meestal een paar weken voor het verstrijken van de rentevast periode een nieuw voorstel van de hypotheekverstrekker toegestuurd. Dat nieuwe voorstel is gebaseerd op de huidige afspraken. Wij adviseren je  om niet zomaar het rentevoorstel van je eigen geldverstrekker te accepteren. Het loont zeker de moeite om het renteaanbod te vergelijken met het tarief van andere geldverstrekkers.

Wij zien dan vaak dat mensen, op het moment van renteherziening, graag een beroep op ons doen. Dat is ook niet zo gek, want wij kennen de verschillende rentetarieven en voorwaarden van de geldverstrekkers. Door onze brede kennis van de markt, onze onafhankelijke positie en door ons te verdiepen in je persoonlijke situatie, kunnen we adviseren bij het maken van de juiste keuze. Hierom bieden wij je aan om ook gebruik te maken van onze kennis en ervaring. 


Binnen 2 jaar rentevast periode termijn verstreken

Het kan verstandig zijn,  wanneer de rentevast periode binnen 2 jaar vervalt, de mogelijkheden te bekijken. De rente is momenteel namelijk bijzonder laag! 

(Bijna) einde rentevast periode? Lees dan hier verder.

Een afspraak maken om de bestaande hypotheek door te nemen, biedt meer zekerheid en verplicht tot niets.