Startershypotheek

Leuke woning gezien

Wat is een Starterslening?

Wil je voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten in de weg? Met de Starterslening kun je, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die je op het oog hebt. Als je voor het eerst een huis koopt, kun je soms een extra lening krijgen bovenop jouw hypotheek, dit is de Starterslening.  Klik hier om globaal te berekenen wat je ongeveer kunt lenen en wat jouw maandlasten zijn. Bedenk hierbij dat dit een indicatie is en er nog een extra leningsgedeelte bij opgeteld wordt als je voor deze hypotheek in aanmerking komt. Lees hier meer over je eerste huis kopen.

Gunstige voorwaarden

De Starterslening, aangeboden door SVN en de gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van je woning en het bedrag dat je bij de bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van jouw inkomen, jouw eigen vermogen en de voorwaarden van de betreffende gemeente. Verder geven veel banken extra korting op de hypotheekrente.


De eerste 3 jaar geen maandlasten

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaal je in principe rente en aflossing. Indien je denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kun je, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen en ga je een maandlast betalen die past bij het inkomen dat je op dat moment hebt, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.


Hypotheek House helpt

Wil je ook weten of de startershypotheek mogelijk is in jouw woonplaats? De gemeente bepaalt uiteindelijk de voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het is daarom verstandig om je goed te laten adviseren over jouw hypotheek en de mogelijkheden van een starterslening. Hypotheek House kent de regels en helpt bij het inventariseren en kopen van jouw eerste woning. Neem contact met ons op en maak snel een afspraak.