Verbouwen

Wil je je nieuwe huis aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren? Of wil je juist liever niet verhuizen, maar thuis meer ruimte creëren? Dan kun je kiezen voor verbouwen. Een goede voorbereiding, ook financieel, kan veel problemen voorkomen. 

Hoe je een verbouwing financiert hangt af van je persoonlijke situatie. Misschien heb je een bedrag gespaard, of kies je ervoor het bedrag te lenen. 

Het is financieel het meest voordelig om spaargeld aan te spreken voor een verbouwing. Dat hangt natuurlijk wel af van de verbouwingskosten en van je eigen vermogen. Is je bezit groter dan het grensbedrag in box 3 dan wordt aanspreken van spaargeld alleen maar interessanter in verband met de te betalen vermogensrendementsheffing.

Het bedrag lenen kan wellicht middels een verhoging van de huidige hypotheek. Is de hypotheek bij het afsluiten hoger ingeschreven? Wat zijn de mogelijkheden en kosten voor een tweede hypotheek? HYPOTHEEKHOUSE bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden en berekent de lastenverhoging. Zo weet je of de verhoging past in je begroting. Wij adviseren dan tevens te bezien of dat ook nog geldt als je te maken krijgt met een inkomensdaling door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wanneer een verhoging van de huidige hypotheek niet mogelijk is, zijn er wellicht mogelijkheden de verbouwing te financieren middels een persoonlijke lening. Wanneer de lening wordt afgesloten voor verbetering van de eerste eigen woning, is de rente aftrekbaar. 

HYPOTHEEKHOUSE brengt voor jou de verschillen in kaart.