Verhuizen

Je wilt een andere woning kopen? Dit roept weer een hoop vragen op. Welk bedrag kun je lenen? Ga je eerst een huis kopen of eerst je eigen huis verkopen? Is het gunstig om de hypotheek mee te verhuizen? Ga je duurder wonen en past de lastenverhoging in je budget? Het antwoord begint bij HypotheekHouse. Wij adviseren je over de financiële aspecten van de verhuizing. 

Eerst een huis kopen of verkopen
Moet je eerst een huis kopen of eerst je eigen huis verkopen? Dat is afhankelijk van de woningmarkt en je eigen financiële situatie. Koop je eerst een ander huis, dan weet je niet wanneer en voor welk bedrag je de huidige woning verkoopt. Je kunt met dubbele woonlasten te maken krijgen. Verkoop je eerst de woning, dan weet je exact de waarde. Daarnaast loop je niet het risico dat je lange tijd met twee woningen en dubbele lasten zit. 

Meenemen bestaande hypotheek
Vaak kun je je bestaande hypotheek meenemen naar de nieuwe woning. Wanneer je een hypotheek hebt met een lagere hypotheekrente dan de huidige rente, kan dit gunstig zijn. Ga dan wel na of deze hypotheek nog past bij de huidige wensen en mogelijkheden. 

Heb je verhuisplannen? En wil je weten wat de mogelijkheden zijn en waar je rekening mee dient te houden? Maak dan eerst een afspraak met onze hypotheekadviseur.